Kwaliteit

Onze leerkrachten zorgen ervoor dat de leerlingen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Belangrijk daarbij is dat de dag voorspelbaar en gestructureerd is. Hierdoor kunnen wij leerlingen een veilig en uitdagende leeromgeving bieden waarin ze ondersteunt worden in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Ontwikkeldoelen voor de ondersteuning

Al onze leerkrachten hebben kennis en ervaring met autisme, ADHD, TOS, dyslexie en trauma. Dit zorgt ervoor dat wij kinderen met verschillende achtergronden kunnen helpen. De ondersteuning is terug te zien in het pedagogisch handelen van de leerkrachten en het gestructureerde klassenmanagement. 

Leerlingvolgsysteem

Wij houden de leerlingenadministratie bij in ParnaSys. Hierin kunt u alle gegevens vinden over uw kind, van algemene informatie tot uitslagen van toetsen en het functioneren van uw kind. De ontwikkeling van uw kind wordt getoets via sociaal-emotioneel leerlingvolgsysteem IEP. De IEP-toetsen zijn heel belangrijk om te kijken hoe een kind zich ontwikkelt. Hierbij wordt niet gekeken naar een leerling invergelijking met andere leerlingen. De uitslagen worden vergeleken met eerdere toetsen van het kind zelf. Zo kunnen we beter zien welke vorderingen het kind maakt. Niet alleen op basis van de verschillende leervakken of onderdelen daarvan, maar ook op het gebied van expressie, lichamelijke vorming en sociaal-emotionele vorming. Daarbij is er oog voor de motivatie, concentratie, werkhouding en sociale omgang. Het is een mooi systeem waarbij we kinderen beter kunnen motiveren om boven zichzelf uit te stijgen. 

Ontwikkeling van de leerkrachten

Als school vinden wij het belangrijk dat onze leerkrachten zich ook blijven ontwikkelen. Daarom zorgen wij ervoor dat er regelmatig teamtrainingen zijn waarbij we onze leerkrachten uitdagen. We hebben inmiddels een taalspecialist binnen het team en willen dit uitbreiden met een reken- en (hoog) begaafdheidspecialist om onze kennis verder uit te breiden. Uiteraard is het voor ons team heel belangrijk dat zij extra aandacht besteden aan de ontwikkeling van hun pedagogische en didactische vaardigheden, omdat onze leerlingen daarbij iets meer van de leerkrachten vragen dan op een reguliere basisschool. 

SKOV Academy

Naast onze eigen trainingen hebben onze leerkrachten de mogelijkheid om gebruik te maken van SKOV academy. Dit is een platform waarop verschillende trainingen worden aangeboden voor medewerkers van de SKOV. Het leren van en met elkaar staat centraal bij SKOV academy. Er is een aanbod van trainingen die gegeven worden door zowel externe als interne experts. Zo krijgen medewerkers ook de kans om hun expertise op bovenschools niveau in te zetten. Voor meer informatie over SKOV academy kunt u een bezoek brengen aan: https://deskov.nl/skov-academy/.